Nokia Siemens koopt mobiele netwerkpoot Motorola

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Nokia Siemens Networks (NSN) neemt het leeuwendeel van de Motorola-afdeling voor mobiele netwerkinfrastructuur over. NSN betaalt 1,2 miljard dollar of zo’n 930 miljoen euro voor het bedrijfsonderdeel van Motorola. Zo’n 7500 mensen wereldwijd stappen over naar NSN. De Motorola-divisie levert producten en diensten rond mobiele netwerken, waaronder gsm-, cdma, wcdma, wimax en lte. Motorola behoudt zelf de iDEN-business en zowat alle patenten alle patenten die verbonden zijn aan z’n mobiele netwerkinfrastructuurbusiness.

Nokia Siemens Networks (NSN) neemt het leeuwendeel van de Motorola-afdeling voor mobiele netwerkinfrastructuur over.

NSN betaalt 1,2 miljard dollar of zo’n 930 miljoen euro voor het bedrijfsonderdeel van Motorola. Zo’n 7500 mensen wereldwijd stappen over naar NSN. De Motorola-divisie levert producten en diensten rond mobiele netwerken, waaronder gsm-, cdma, wcdma, wimax en lte. Motorola behoudt zelf de iDEN-business en zowat alle patenten alle patenten die verbonden zijn aan z’n mobiele netwerkinfrastructuurbusiness.

Met de overname koopt de Europese joint-venture zich vooral een sterke positie op vlak van mobiele infrastructuur in de Verenigde Staten, waar het qua omzet de derde grootste leverancier wordt, en in Japan, waar het de marktleider wordt. Meer dan 50 grote operatoren zijn klant van de Motorola-afdeling, waaronder namen als China Mobile, Clearwire, Vodafone en Verizon Wireless.

Tegen eind 2010, afhankelijk van de nodige overheidsgoedkeuringen, zou de overname worden afgerond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content