Nokia Siemens Networks en Sonus timmeren aan nieuw Colt-netwerk

Telecomprovider Colt kondigt de eerste fase aan van de uitrol van het nieuwe netwerk.

Telecomprovider Colt kondigt de eerste fase aan van de uitrol van het nieuwe netwerk.

Colt meldt de lancering van de eerste fase van zijn ‘netwerk van de nieuwe generatie’. De Colt-klanten beschikken hierdoor binnenkort over een Ethernet MSP-laag (multi-service platform) en een Softswitch-laag die geavanceerde toepassingen toelaat. Nokia Siemens Networks zal de technologie voor het MSP leveren en de geavanceerde Softswitch wordt geleverd door Sonus Networks.

Met het nieuwe netwerk maakt Colt de overgang van technologische silo’s voor ondersteuning van iedere productreeks, naar een volledig redundante, drielaagse infrastructuur gebaseerd op ip- en ethernet-transport, sessiebeheer via een geavanceerde Softswitch en een toepassingslaag voor de levering van bestaande en nieuwe diensten.

Colt voert de implementatie van het MSP in fases uit, op basis van de klantenbehoefte. In deze eerste fase is het MSP beschikbaar voor klanten in Londen, Parijs en Frankfurt en worden de Ethernet-diensten van Colt en toegang tot COLT IPVPN en COLT IP ondersteund. In de komende twaalf maanden komen de volgende fases aan bod en wordt het MSP in het hele Europese netwerk van Colt geïmplementeerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content