Nokia Siemens Networks omgedoopt tot NSN

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Netwerkleverancier Nokia Siemens Networks gaat voortaan als NSN door het leven: Nokia Solutions and Networks.

Op 1 juli kondigde Nokia aan dat het 1,7 miljard euro op tafel legt om de aandelen van Siemens in Nokia Siemens Networks over te nemen. Nu Siemens uit de joint-venture gekocht wordt, is het vanzelfsprekend dat ook de naam ging veranderen. Vanaf vandaag gaat de leverancier van mobiele breedbandinfrastructuur door het leven als Nokia Solutions and Networks oftewel NSN. Allicht niet toevallig dezelfde afkorting als die van de voormalige joint-venture?

Verder verandert er op papier weinig aan het bedrijf. Rajeev Suri blijft ceo en ook aan de raad van bestuur wordt niet gesleuteld. Ook de focus op mobiele breedband blijft gehanteerd.

Nokia Siemens Networks werd als joint-venture opgericht op 1 april 2007 waarbij beide partijen elk 50 procent van de aandelen bezaten. De gecombineerde ervaring van beide bedrijven maakten van het oude ‘NSN’ een belangrijke speler op de telecommarkt. Zoveel jaar later en na enkele stevige herstructureringen, telt het bedrijf 17.000 minder werknemers en blijven er in België (Herentals) nog een 150-tal mensen over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content