Nokia Siemens Networks wint ‘grootste telecombestelling ooit’

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Netwerkspecialist Nokia Siemens Networks (NSN) mag de komende 8 jaar voor 7 miljard dollar een lte-netwerk, een mobiel netwerk van de nieuwste generatie, bouwen voor het Amerikaanse bedrijf LightSquared. Het zou volgens analisten mogelijk de grootste bestelling ooit zijn voor mobiele telecomapparatuur. LightSquared is een jong bedrijf, dat in handen is van hefboomfonds Harbinger Capital. Dat moet nog wel het grootste deel van het geld ophalen om de order te kunnen betalen, wat bij analisten voor enige scepsis zorgt. Vandaag heeft het al 1,75 miljard dollar aan kapitaal te beschikking.

Netwerkspecialist Nokia Siemens Networks (NSN) mag de komende 8 jaar voor 7 miljard dollar een lte-netwerk, een mobiel netwerk van de nieuwste generatie, bouwen voor het Amerikaanse bedrijf LightSquared.

Het zou volgens analisten mogelijk de grootste bestelling ooit zijn voor mobiele telecomapparatuur.

LightSquared is een jong bedrijf, dat in handen is van hefboomfonds Harbinger Capital. Dat moet nog wel het grootste deel van het geld ophalen om de order te kunnen betalen, wat bij analisten voor enige scepsis zorgt. Vandaag heeft het al 1,75 miljard dollar aan kapitaal te beschikking.

Het bedrijf wil met de hulp van Nokia Siemens een lte-netwerk op poten zetten met dekking in heel de Verenigde Staten, bestaande uit zowat 40.000 base stations. Onder meer Verizon Wireless, AT&T en MetroPCS zouden het netwerk mee helpen ondersteunen. LightSquared zou het netwerk niet rechtstreeks aanbieden aan consumenten, maar andere bedrijven netwerkruimte laten huren om hun diensten aan te bieden.

De aankondiging volgt kort nadat bekend raakte dat NSN het grootste gedeelte van de mobiele netwerkpoot van Motorola koopt voor 1,2 miljard dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content