Nokia Siemens op zoek naar centen

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Nokia Siemens wil minstens 750 miljoen euro extra kapitaal opalen.

Nokia Siemens wil minstens 750 miljoen euro extra kapitaal opalen.

De joint-venture van de twee Europese multinationals Nokia en Siemens, gespecialiseerd in telecommunicatietechnologie, is volgens de Wall Street Journal in gesprekken verwikkeld met private equityspelers om te investeren in het bedrijf. Nokia Siemens zou minstens 750 miljoen euro nieuw kapitaal in het bedrijf willen pompen om het bedrijf te versterken en op termijn naar de beurs te brengen.

Erg veel concreets is er nog niet, maar volgens de Amerikaanse krant zouden onder meer Silver Lake Partners, TPG, Blackstone, Bain Capital en KKR geconsulteerd zijn. Over hoe de aandeelhoudersstructuur er na een kapitaalinjectie zou moeten uitzien, is het nog koffiedik kijken.

In juli kocht Nokia Siemens het leeuwendeel van de mobiele netwerkpoot van Motorola over voor 1,2 miljard dollar. Daarmee versterkte het bedrijf zich enorm in Noord-Amerika en Japan. Kort nadien was er het nieuws dat de Europese telecomspecialist de komende 8 jaar voor 7 miljard dollar een lte-netwerk mocht bouwen voor het Amerikaanse bedrijf LightSquared. Het zou “een van de grootste telecombestellingen ooit” zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content