Nokia Siemens verlengt iptv-contract bij Belgacom

Nokia Siemens Networks (NSN) meldt dat het de overeenkomst rond de levering en integratie van iptv-technologie met Belgacom voor 3 jaar heeft kunnen verlengen.

Nokia Siemens Networks (NSN) meldt dat het de overeenkomst rond de levering en integratie van iptv-technologie met Belgacom voor 3 jaar heeft kunnen verlengen.

Belgacom heeft z’n nieuws opgespaard tot het Broadband World Forum in Berlijn, zo lijkt het wel. NSN en Belgacom melden zo ook de verlenging van hun iptv-overeenkomst. NSN levert zijn iptv-oplossing sinds 2004 aan Belgacom zal dat nu zeker 3 jaar langer kunnen doen.

Het bedrijf zegt in de context van die overeenkomst vanaf november ook ook set-top boxes voor HD-televisie (‘high definition’, erg hoge beeldkwaliteit) te leveren en die in het netwerk van Belgacom te integreren. Daarmee zullen Belgacom TV-klanten vanaf begin 2008 in HD naar televisie kijken.

De set-top boxes die bij de abonnee worden geïnstalleerd, maken deel uit van de end-to-end-oplossing van NSN. Die oplossing maakt gebruik van de eigen middelware en levert een duidelijke gebruikersinterface en componenten voor versleuteling/contentbeveiliging, contentservers en TV-kopstations. De set-top boxes decoderen standaard- en HD-signalen voor video- en TV-content. Om zuinig om te springen met de toegangsbandbreedte, wordt de HD-content in het sterk gecomprimeerde H.264-formaat (MPEG-4) verzonden.

Nokia Siemens Networks zal eveneens verantwoordelijk zijn voor het softwareonderhoud. “Rekening houdend met het grote softwarevolume dat in dergelijke netwerken wordt gebruikt en de toenemende complexiteit, zijn de onderhoudsdiensten van cruciaal belang,” klinkt het in het persbericht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content