Nokia steekt smartphones in aparte divisie

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Nokia herschikt zijn organisatiestructuur om zich beter te wapenen tegen de concurrentie.

Nokia herschikt zijn organisatiestructuur om zich beter te wapenen tegen de concurrentie.

Echt swingen doet het al een tijdje niet meer bij de Finse gsm-reus Nokia. Op vlak van smartphones krijgt het bedrijf zware concurrentie te verduren van onder meer Apple. Om dat wat te counteren voert het bedrijf nu een herschikking door van de organisatiestructuur van de afdeling Devices and Services, zodat het – naar eigen zeggen – de innovatie kan versnellen.

De idee is dat content, applicaties en diensten geintegreerd worden in het portfolio van mobiele computers, smartphones en mobiele telefoons. De grote overkoepelende afdeling Devices and Services krijgt nu drie subdivisies: Mobile Solutions, Mobile Phones en Markets.

Mobile Solutions omvat onder meer het MeeGo- en en het Symbian-platform en richt zich op mobiele computers en smartphones. Mobile Phones focust op mobiele telefoons die draaien op Series 40. Elk van beide divisies krijgt een eigen portfoliomanagement, productplanning, R&D en softwareactiviteiten. Markets is eigenlijk de sales- en marketingafdeling. Ze houdt zich ook bezig met het beheer van de wereldwijde aanvoerketen.

Ook bij het management wordt er geschoven. Daar is vooral het vertrek van Rick Simonson opvallend. Die stond pas sinds eind vorig jaar aan het hoofd van Mobile Phones. Hij wordt vervangen door Mary McDowell.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content