Nokia stelt nieuwe structuur met Alcatel-Lucent voor

© .

Nokia, dat in April een bod op Alcatel Lucent uitbracht, heeft deze week uitleg gegeven over hoe het nieuwe bedrijf er zal uitzien. Een groot deel van de activiteiten komt daarbij onder leiding van Alcatel-Lucent.

Het nieuwe Nokia bestaat voortaan uit vier business Units:

Mobile Networks, dat de radio portfolio en core network portfolio van beide bedrijven combineert. Deze wordt geleid door samih Elhage, huidig executive vicepresident en cfo van Nokia.

Fixed Networks, dat de activiteiten rond het vaste netwerk, koper en glasvezel en ultra broadband, alle van Alcatel-Lucent, bundelt. Hier komt Federico Guillén aan het hoofd te staan, de huidige president voor de afdeling Fixed Networks bij Alcate-Lucent.

Applications en Analytics omvat alles wat software en data analytics operations bevat net als customer experience management, sharing services, cloud stacks, security en network intelligence. Hier komt Bhaskar Gorti aan het hoofd te staan, huidig President of IP PLatforms bij Alcatel-Lucent.

Nokia Technologies blijft tot slot een aparte entiteit dat focust op licenties van bestaande technologie en het incuberen van nieuwe technologie. Deze afdeling krijgt zijn eigen teams rond innovatie, product development en go-to-market operations. Hier blijft Ramzi Haidamus, huidig president van Nokia Technologies, aan het hoofd.

Wat de gevolgen van de nieuwe structuur op de Belgische activiteiten zijn van Nokia en Alcatel-Lucent is nog niet duidelijk momenteel. Alcatel-Lucent zelf stelt vandaag 1.350 mensen tewerk in België, hoofdzakelijk in Antwerpen en een kleiner team in Gosselies. Daarbij werden dit jaar al 64 mensen aangenomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content