Nokia steunt Apple in patentenstrijd tegen Samsung

© .
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Nokia staat Apple bij in de aanslepende patentenstrijd tegen Samsung. De Finse telecomproducent heeft een formele steunbrief bezorgd aan de rechter die de zaak beslecht.

Een tijd geleden stuurde Apple aan op een Amerikaans verkoopverbod van Samsung-toestellen die patenten van de iPhone-fabrikant schenden. Een verbod kwam er niet, maar Samsung moest wel een monsterboete van 1,05 miljard dollar betalen. Maar ook die boete bleef niet helemaal overeind: de Amerikaanse rechterLucy Koh halveerde het bedrag tot 599 miljoen dollar, omdat er berekeningsfouten gemaakt zouden gemaakt zijn.

In een formele steunbrief schrijft Nokia nu dat het fout was van de rechter om het verkoopverbod af te wenden. Het afwijzen van een verkoopverbod is een ondermijning van de bescherming die het Amerikaanse patentensysteem dient te bieden aan patenthouders, aldus Nokia. De Finse telefoonfabrikant is het enige bedrijf dat Apple bijstaat in de patentzaak.

Apple en Nokia zijn zelf ooit verwikkeld geraakt in een patentenoorlog – beide bedrijven klaagden elkaar beurtelings aan in 2009 -, maar in 2011 troffen ze een schikking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content