Nokia toont 41 megapixel smartphone

In New York heeft Nokia de Lumia 1020 aangekondigd. Vooral de PureView-camera van het toestel maakt indruk.

In New York heeft Nokia de Lumia 1020 aangekondigd. Vooral de PureView-camera van het toestel maakt indruk.

De fel gespeculeerde ‘supercamera‘ bevat beeldstabilisatie en maakt foto’s van 41 megapixels, goed voor een resolutie van 7712 x 5360. Optioneel kan je ook kiezen om tegelijk een 38 megapixel foto en een 5 megapixel variant nemen, om het tweede beeld nadien vlot te delen.

Binnenin zitten zes fysieke lenzen van Zeiss die volgens Nokia glasheldere beelden moeten opleveren, zelfs bij weinig licht. De camera vooraan beschikt over 1,2 megapixels. Nokia heeft meteen ook enkele beelden in hoge resolutie vrijgegeven die genomen zijn met het toestel.

Maar het toestel heeft ook andere specificaties dan louter de lens. De Lumia 1020 heeft een 4,5 inch amoled WXGA scherm (1280×768 pixels) en een 2000 mAh batterij (met draadloze oplaadmogelijkheid. Onder de motorkap zit en een 1,5 GHz dual-core Snapdragon S4 met 2GB RAM, 32 gigabyte interne opslag en 7 gigabyte online opslag via SkyDrive.

De Lumia 1020 verschijnt in het geel, wit of zwart. In België zal het toestel vanaf het vierde kwartaal beschikbaar zijn. Een lokale prijs is er nog niet.

Een camera met 41 megapixels is geen primeur voor Nokia. Het bedrijf bracht eerder al de PureView 808 uit, maar dit toestel heeft een betere lens en draait op Windows Phone 8. Of de smartphone bij het grote publiek zal aanslaan moet nog blijken, maar wie graag goede foto’s neemt zonder met een extra toestel te moeten sleuren, heeft er bij deze een interessante keuze bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content