Nokia toont phablet, tablet en laptop

© Nokia
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De Finse telefoonfabrikant Nokia heeft, ter aankondiging van zijn persevenement op 22 oktober, een afbeelding vrijgegeven waarop een phablet, een tablet en een laptop te zien is.

Het lijkt erop dat Nokia tijdens Nokia World, op 22 oktober in Abu Dhabi, een phablet, een tablet én een laptop zal voorstellen. Dat valt af te leiden uit een afbeelding die de Finse fabrikant heeft vrijgegeven ter aankondiging van het evenement.

Over een phablet en een tablet van Nokia, respectievelijk de Lumia 1520 en de Lumia 2520, gaan al een tijdje geruchten. Het eerste apparaat zou beschikken over een 6 inch-scherm van van 1080p en een Snapdragon 800-processor, het tweede over een Windows RT-besturingssysteem en eveneens over een Snapdragon 800-chip.

Maar dat Nokia ook in de weer zou zijn met een laptop of ultrabook, is nieuw. Al stelde de smartphone-maker in 2009 wel al eens een netbook voor: de 3G Booklet. Vermoedelijk zal de nieuwe Nokia-laptop eveneens op Windows RT of Windows 8.1 draaien, vermits dit de besturingssystemen zijn van Microsoft, de softwarereus die onlangs de mobiele divisie van Nokia opkocht.

Nokia World wordt op 22 oktober live gestreamd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content