Nokia verkoopt hoofdkantoren in Finland

© Reuters

Nokia heeft zijn hoofdkantoren in Finland verkocht. De gsm-fabrikant heeft het moeilijk om aansluiting te vinden met de veranderde markt van mobiele telefoontoestellen.

De Finse gms-fabrikant Nokia heeft zijn hoofdkantoren in Finland van de hand gedaan voor 170 miljoen euro. Dat maakte de hardware-producent bekend. Nokia heeft het al een tijd moeilijk om aan te haken in een markt van smartphones, waar Samsung, Apple en Google de dienst uitmaken.

Het vastgoed dat nu verkocht wordt, is gesitueerd in de stad Espoo, dichtbij de Finse hoofdstad Helsinki. Nokia is daar operationeel sinds 1997.

“Vastgoed bezitten is geen deel van Nokia’s kernactiviteit en als er zich goede opportuniteiten voordoen, nemen we graag afstand van deze niet-kernactiviteiten”, zo verklaarde CFO Timo Ihamuotila. Het afstoten van vastgoed werd eerder al aangeraakt als onderdeel van kostenbesparende maatregelen.

De gsm-fabrikant tekende in het verleden grote verliezen op na ingevallen verkoopcijfers, vooral in de markt van smartphones en besturingssystemen van Google en Apple. Nokia ging daarop in zee met Microsoft, om zijn nieuwe smartphonemodellen te kunnen laten draaien op het besturingssysteem Windows 8 en zich zo opnieuw te laten gelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content