Nokia voert concurrentie met iPhone op

Met de lancering van de N97 smartphone, kiest Nokia voor de frontale aanval op de Apple iPhone.

Met de lancering van de N97 smartphone, kiest Nokia voor de frontale aanval op de Apple iPhone.

De N97 moet met zijn 3,5″ touchscreen en het daaronder verborgen volwaardig toetsenbord, het nieuwe vlaggenschip van de N-reeks worden en volop de concurrentie met de Apple iPhone inzetten. Een van de sterke punten moet daarbij de 5-megapixelcamera zijn die bovendien ook breedbeeldfilmpjes kan maken waarbij Nokia het over dvd-kwaliteit heeft: functies die de iPhone én de T-Mobile G1 (de eerste smartphone met Google Android) niet hebben.

Niet alleen op het vlak van hardware wordt de concurrentie opgevoerd: ook aan het achterliggende mobiele softwareplatform wordt gesleuteld. Via nieuwe functies voor Ovi – de ‘sociale’ portal van Nokia – wordt bijvoorbeeld duidelijk de MobileMe-dienst van Apple geviseerd.

Met toepassingen als push e-mail, verregaande kalenderfunctionaliteit en de mogelijkheid om contacten te synchroniseren, kan Nokia met de N97 misschien ook een stukje van de businessmarkt inpikken. De vraag is echter of het initiatief van Nokia niet te laat komt. De N97 komt vermoedelijk pas in de lente van volgend jaar uit waardoor Nokia alvast de traditioneel sterke eindejaarsverkoop misloopt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content