Nokia werkt aan eigen tablet

Nokia wil Apple niet te ver laten uitlopen op de tabletmarkt. Het zou werken aan een eigen tablet die de iPad moet beconcurreren.

Nokia wil Apple niet te ver laten uitlopen op de tabletmarkt. Het zou werken aan een eigen tablet die de iPad moet beconcurreren.

Analist Ashok Kumar van Rodman and Renshaw stelt aan persagentschap Reuters dat na Samsung en HP ook Nokia zich op de tabletmarkt gaat wagen. “Je wil Apple niet zó veel voorsprong geven, anders wordt die onoverbrugbaar”, aldus de verklaring van Kumar. “Nokia moet zich gewoon in dit segment storten”, zegt een andere analist, “aangezien het kan kannibaliseren op de high-end smartphonemarkt.”

Dit najaar zou Nokia een toestel uitbrengen dat op Windows draait. Andere analisten denken dat het besturingssysteem MeeGo zal zijn, waaraan Nokia en Intel samen sleutelen. Nokia weigert commentaar op het bericht.

Bij de lancering van de Apple iPad werden al 300.000 exemplaren aan de man gebracht. Sommige analisten geloven geenszins dat dat een trend zal zijn voor alle andere tablets die dit jaar op de markt komen. “De markt zal een toevloed van ‘me too’-tablets zien in 2010, maar dit is een onvolwassen productcategorie met een onbewezen gebruikerscase”, zegt Geoff Blaber van CCS Insight. Het succes van de iPad hangt volgens hem gewoon samen met het merk Apple. “De iPad zal een uitzondering zijn in een niche die zal krasselen om aanvaard te worden door de consument.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content