Nokia zet in op goedkopere Windows Phone

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Nokia heeft op het Mobile World Congress een nieuwe, goedkopere Windows Phone smartphone voorgesteld. Daarnaast stunt de fabrikant met een smartphone met een 41-megapixelcamera.

Nokia heeft op het Mobile World Congress een nieuwe, goedkopere Windows Phone smartphone voorgesteld. Daarnaast stunt de fabrikant met een smartphone met een 41-megapixelcamera.

Op de eerste officiële dag van het Mobile World Congress riep Nokia de pers al heel vroeg bijeen. Ceo Stephen Elop kwam er vertellen dat de onlangs voorgestelde high-end Lumia 900 nu ook naar andere landen buiten de Verenigde Staten gaat. Jurgen Thysmans van Nokia België bevestigde even later dat ook België aan de beurt komt – vermoedelijk in juni. Met btw zou het toestel 580 euro gaan kosten.

Maar Nokia wil duidelijk ook volume gaan draaien met Windows Phone. “De systeemvereisten zijn verlaagd”, zegt Terry Myerson (head Windows Phone bij Nokia): “ook met een lagere Qualcomm-chipset en 256 MB ram kan Windows Phone voortaan draaien.” Het eerste concrete product is de Lumia 610. “De meest goedkope Windows Phone ooit”, aldus Mary McDowell (executive vice preisdent mobile phones). De Lumia 610 zal 189 euro gaan kosten (exclusief btw) en in de loop van het tweede kwartaal beschikbaar zijn.

Daarnaast stelde Nokia ook een drietal nieuwe low-cost toestellen voor die met Symbian werken. “Die Asha-reeks is zeker voor België erg belangrijk”, zegt Jurgen Thysmans. In België ligt de gemiddelde aankoopwaarde voor een smartphone immers nog steeds erg laag. Tot slot had Nokia ook nog een technologieprimeur. De 808 PureView moet “een nieuwe standaard voor digital imaging” neerzetten en is in zekere zin dus de opvolger van de N8. Met een Carl Zeiss lens biedt het toestel maar liefst 41 megapixel – en dat is geen tikfout. Ook de 808 PureView komt naar verwachting naar België (450 euro, excl. Btw) , al is het duidelijk dat dit product vooral een technologische showcase is. Op termijn moet de technologie ook doordringen tot in andere Nokia-producten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content