Nood aan secure software in plaats van security software

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Met informatie afkomstig van 50 organisaties wereldwijd vormt het ‘2014 Data Breach Investigations Report’ van Verizon Enterprise steeds meer het zwaargewicht onder de security-rapporten. Met 1.361 datalekken werd voor het eerst ook de grens van 1.000 lekken doorbroken.

Met informatie afkomstig van 50 organisaties wereldwijd vormt het ‘2014 Data Breach Investigations Report’ van Verizon Enterprise steeds meer het zwaargewicht onder de security-rapporten. Met 1.361 datalekken werd voor het eerst ook de grens van 1.000 lekken doorbroken, terwijl 9 aanvalspatronen voor 92 procent van de geanalyseerde incidenten tekenden.

Niet alleen kunnen booswichten nog steeds sneller systemen hacken dan bedrijven en organisaties de problemen ontdekken (minuten, tegen dagen en maanden in het geval van aanvallen op webapplicaties), maar tevens blijven gekende pijnpunten nog aanslepen.

Zo is er nood aan “meer ‘secure software’, niet aan meer ‘security software'”, terwijl allicht meer statische elementen in websites (in plaats van 100 % dynamische sites) de kans op malware-gebruik kan verminderen. Een eminent leesbaar en als steeds ontnuchterend rapport.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content