NorthgateArinso scoort weer in Antwerpen

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

HR-software- en -dienstenbedrijf NorthgateArinso (NGA) heeft een talentbeheercontract gewonnen voor de 2650 personeelsleden van de Lokale Politie Antwerpen. Eerder won NGA ook al een miljoenendeal bij ‘Groep Antwerpen’.

HR-software- en -dienstenbedrijf NorthgateArinso (NGA) heeft een talentbeheercontract gewonnen voor de 2650 personeelsleden van de Lokale Politie Antwerpen. Eerder won NGA ook al een miljoenendeal bij ‘Groep Antwerpen’.

Het contract bij de Lokale Politie Antwerpen omvat de implementatie en onderhoud van een tool voor de talentprocessen (werving en selectie, vorming en evaluatie). De deal loopt over 4 jaar en heeft een waarde van ruim 1,1 miljoen euro. NGA won het van 5 andere aanbieders.

“De oplossing van NGA zal het beheer van ons talent efficiënter doen verlopen, en zal eveneens een grote HR self service bieden aan onze medewerkers en leidinggevenden”, klinkt het in een mededeling. “Het wordt bijvoorbeeld mogelijk om een aangifte van een arbeidsongeval online in te vullen, online te solliciteren op vacatures voor interne en externe politiefuncties en snel online na te gaan wanneer je de laatste keer bent geëvalueerd.”

Het project staat los van de recente deal, goed voor minstens 6,7 miljoen euro, die NGA tekende bij ‘Groep Antwerpen’, die bestaat uit de Stad, het OCMW, het Stedelijk Onderwijs, de Stedelijke Kinderopvang, het Zorgbedrijf Antwerpen en Digipolis. “Het project van de groep Antwerpen behelst loonberekening en personeelsadministratie, de zogenaamde ‘harde HR’. Het project voor Lokale Politie Antwerpen is een afzonderlijk project dat veeleer focust op de ‘zachte HR'”, meldt ons NGA. “De Lokale Politie Antwerpen besliste om dit project afzonderlijk op te starten, onafhankelijk van de groep Antwerpen omdat ze de tool binnen het beveiligde ‘Hilde’-politienetwerk wilden plaatsen.”

Het project is begin juni van start gegaan. “Om op een beheersbare manier alle elementen van het project goed in de organisatie te kunnen integreren, hebben we voor gefaseerde implementatie gekozen. Dit betekent dat gespreid tussen 2012 en 2014 alle elementen van het project live gaan.” NGA staat ook in voor het onderhoud tot 2017.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content