Novell beheert toegang tot K.U.Leuven

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

K.U.Leuven installeert de oplossing voor het beheer van identiteiten en toegangen van Novell. Het gaat om een vijfjarig contract in partnership met Atos Origin dat de diensten en de installatie van bepaalde softwareprogramma’s op zich zal nemen. Op termijn zullen meer dan 100.000 medewerkers en studenten van de Leuvense universiteit de IAM-oplossing vervangen, die te duur is geworden in onderhoud en problemen vertoonde op het vlak van interoperabiliteit met andere commerciële toepassingen, zoals SAP Student Lifecycle Management. De nieuwe oplossing zal het mogelijk maken om de aanmaak en controle van accounts te automatiseren evenals machtigingen, een essentieel element rekening houdend met het volume van de in- en uitgaande stromen van studenten en onderzoekers.

K.U.Leuven installeert de oplossing voor het beheer van identiteiten en toegangen van Novell. Het gaat om een vijfjarig contract in partnership met Atos Origin dat de diensten en de installatie van bepaalde softwareprogramma’s op zich zal nemen.

Op termijn zullen meer dan 100.000 medewerkers en studenten van de Leuvense universiteit de IAM-oplossing vervangen, die te duur is geworden in onderhoud en problemen vertoonde op het vlak van interoperabiliteit met andere commerciële toepassingen, zoals SAP Student Lifecycle Management. De nieuwe oplossing zal het mogelijk maken om de aanmaak en controle van accounts te automatiseren evenals machtigingen, een essentieel element rekening houdend met het volume van de in- en uitgaande stromen van studenten en onderzoekers.

Om tegemoet te komen aan de nieuwe Belgische wetgeving betreffende de bescherming van het privéleven en de beveiliging van de opslag van persoonsgebonden gegevens, zal de K.U.Leuven overigens het Compliance Management Platform (CMP) van Novell installeren, gekoppeld aan SAP-omgevingen. Deze keuze wordt ingegeven door de wil om een interface te hebben met de SAP-bedrijfsarchitectuur, de onderwijsomgeving Toledo en het groupware platform.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content