Novell en Microsoft intensiveren samenwerking

Novell en Microsoft breiden hun technische samenwerking verder uit. De meest recente uitbreiding van de technische samenwerking zijn interoperabiliteit van toegankelijkheid en multimedia met Suse Linux.

Novell en Microsoft breiden hun technische samenwerking verder uit. De meest recente uitbreiding van de technische samenwerking zijn interoperabiliteit van toegankelijkheid en multimedia met Suse Linux.

Novell en Microsoft breiden hun technische samenwerking verder uit. Eind 2006 sloten Microsoft en Novell een spraakmakende overeenkomst. De bedrijven besloten samen te werken aan de interoperabiliteit van de besturingssystemen Windows en Linux. Dat gebeurt op vier hoofdgebieden, namelijk documentuitwisseling (het delen van open office-documenten), virtualisatie (van Windows Server), systeemmanagement (standaardisering) en directory interoperabiliteit (identity management). “Daar zijn twee gebieden bijgekomen”, antwoordt cto (chief technical officer) Jeff Jaffe tijdens Brainshare, Novells gebruikerscongres in Salt-Lake City, op de vraag hoe het nu staat met de samenwerking tussen Microsoft en Novell.

Sinds september 2007 wordt er gewerkt aan interoperabiliteit op gebied van multimedia. Binnen het zogenaamde Mono-project wordt software geschreven in Microsofts .Net ontwerptaal die werkt in Linux. Het gaat om de multimediasoftware Silverlight die gebaseerd is op een Microsoft framework en een tegenhanger is van Flash.

Sinds november 2007 werken Microsoft en Novell ook samen aan de toegankelijkheid (accessibility) van Microsoft software voor Linux. Woensdag 19 maart laat Novell tijdens Brainshare een live migratie zien van Windows Server op het Suse Linux besturingssysteem.

De samenwerking tussen Microsoft gaat verder dan alleen op technisch gebied. Op het gebied van marketing wordt ook samengewerkt . Jaffe: “Microsoft heeft een substantieel aandeel in de marketing van onze samenwerking.”Het bedrijf betaalt ongeveer 16 miljoen dollar voor de marketing van de technische samenwerking met Novell voor Suse Linux. Gemiddeld genomen gebruiken ict-bedrijven 8 procent van hun omzet voor marketing.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content