Novell rationaliseert zijn aanbod

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Novell nam de gelegenheid van Brainshare Europe – terug van 5 jaar weggeweest – te baat om er nieuwe producten voor te stellen.

Novell nam de gelegenheid van Brainshare Europe – terug van 5 jaar weggeweest – te baat om er nieuwe producten voor te stellen.

Die producten passen binnen de twee markten die het bedrijf voortaan beoogt: intelligent workload management (iwm) en collaboration tools voor eindgebruikers in de brede zin van het woord. Voor Novell is iwm een “kans om de bedrijfsinfrastructuur te optimaliseren”, meent Javier Colada, voorzitter van Novell EMEA, want “de cio moet een evenwicht vinden tussen controle flexibiliteit.” Hij definieert iwm nog als een ‘framework’, een geheel van oplossingen waarmee je over een coherente omgeving kan beslissing op vlak van beheer en security. In die omgeving ziet Novell drie lagen: de servers (fysieke, virtuele of in de cloud), it service management en business services management.

Om die strategie te concretiseren onthulde Novell Identity Manager 4, een nieuwe, verbeterde versie van zijn identiteitsbeheerpakket. ‘Verbeterd’, dat wil zeggen op vlak van ‘intelligence’ (smart provisioning, reporting, …) en ‘cloud readiness’ (naar Google Apps en Salesforce.com).

Ook Linux Enteprise 11 SP 1 werd aangekondigd. Die ondersteunt voortaan de belangrijkste hypervisors op de markt, is verbeterd op vlak van ‘availability’ en zou flexibeler moeten zijn op vlak van onderhoud en ondersteuning. Voorts stelde Novell nog Pulse voor, een nieuwe real time collaboration tool, momenteel nog in alphaversie.

Nog volgens Javier Colada zal het framework externe technologieën vereisen – nog over te nemen met de beschikbare cashberg van 1 miljard dollar – en een rationalisering van het huidige portfolio. Maar de beslissing om af te stappen van de rechtstreekse verkoop ten voordele van de partners werpt z’n vruchten af, zo meent de Novell-directie. Recentelijk werden partnerships afgesloten met Fujitsu, Atos Origin, Elisa (Finland), BasisOne (in Afrika gehoste SAP-diensten) en Vodacom (filiaal van Vodafone in Zuid-Afrika).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content