NSA wil nog meer telefoongegevens verzamelen

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA, die wel eens beschuldigd wordt van spionage nadat bekend raakte dat ze op grote schaal het internationale telefoon- en internetverkeer aftapt, wil nóg meer telefoondata verzamelen en opslaan in een doorzoekbare databank.

Keith Alexander, de directeur van de NSA, heeft zich in het Amerikaans Congres moeten verantwoorden voor het “spionagegedrag” van de Amerikaanse inlichtingendienst, die volgens klokkenluider Edward Snowden al jarenlang het internationale internet- en telefoonverkeer op grote schaal aftapt in het kader van het PRISM-programma.

Maar Alexander is er van overtuigd dat de NSA niets fout heeft gedaan, en stelt zelfs voor om nog meer (Amerikaanse) telefoongegevens te gaan verzamelen. “Het zou alleen maar goed zijn voor het land als we alle beschikbaar telefoongegevens zouden opslaan in een doorzoekbare maar streng beveiligde databank.” Probleem is wel dat nog maar weinig Amerikanen vertrouwen hebben in de NSA sinds het PRISM-programma aan het licht kwam, reageerde Democratisch senator Mark Warner.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content