Nu ook cyberaanval tegen L’Avenir

© BELGA

De website van de Franstalige krant L’Avenir (www.lavenir.net) ging dinsdagavond rond 20.00 uur een tijdje offline. Aanvankelijk dachten de ICT-diensten van de krant dat het een technische panne betrof, maar uiteindelijk bleek het om een cyberaanval te gaan, die door een hacker werd opgeëist.

Zondag en maandag werden andere Franstalige krantenwebsites al het slachtoffer van een cyberaanval.

“De hacker die de cyberaanvallen van de afgelopen dagen bij onze collega’s van de mediagroepen Rossel (Le Soir, red.) en IPM (La Libre Belgique en La Dernière Heure, red.) opeiste, heeft ook de panne van onze website opgeëist”, aldus L’Avenir op zijn heropene website. “Deze opeising werd geformuleerd van zodra de site offline ging. Deze persoon zou dus aan de oorsprong van deze aanval liggen.”

L’Avenir heeft contact opgenomen met de politie. Volgens adjunct-hoofdredacteur Vincent Etienne werd enkel de website getroffen en kon de redactie gewoon voortwerken. De website van Le Soir, lesoir.be, werd zondag en maandag al het slachtoffer van een cyberaanval. Lalibre.be en dhnet.be werden maandag evenwel getroffen. De mediagroepen Rossel en IPM hebben een klacht tegen onbekenden ingediend en hun informaticasystemen versterkt.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content