Nuance koopt Language & Computing

Spraaktechnologiebedrijf Nuance heeft z’n sectorgenoot Language & Computing overgenomen. Beide bedrijven hebben een Belgisch randje.

Spraaktechnologiebedrijf Nuance heeft z’n sectorgenoot Language & Computing overgenomen. Beide bedrijven hebben een Belgisch randje.

Nuance heeft Language & Computing (L&C) overgenomen voor een niet nader genoemd bedrag. L&C doet het vrij goed in de gezondheidssector met zijn Natural Language Processing-technologie (NLP) en het is precies op die markt dat Nuance zich wil versterken. Met de NLP-technologie van L&C kan een computer de inhoud van medische teksten (vrije tekst) begrijpen en de informatie uit databanken van medische verslagen reorganiseren en structureren.

De overname is opmerkelijk, want beide spraaktechnologiebedrijven hebben Belgische roots. L&C werd in 1998 opgericht in Oost-Vlaanderen door Maarten Laga (die er tot vandaag bestuurder was). Destijds werd de technologie van het bedrijf beschouwd als een te duchten concurrent voor het later ter ziele gegane Lernout & Hauspie (L&H), die andere Belgische spraaktechnologietopper. Het is precies Nuance dat een deel van de technologie van L&H overnam na het faillissement.

De Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv had nog altijd een aandeel in L&C. Gimv deelt nu mee dat de verkoop van L&C “een positieve impact van 1,1 miljoen euro (0,05 EUR per aandeel) heeft op het laatste gepubliceerde eigen vermogen van Gimv op 31 december 2009.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content