Nuance neemt Philips Speech Recognition Systems over

Het Amerikaanse spraaktechnologiebedrijf versterkt zich zo in de Europese gezondheidssector.

Het Amerikaanse spraaktechnologiebedrijf versterkt zich zo in de Europese gezondheidssector.

Nuance betaalt 66 miljoen euro voor de spraaktechnologie-afdeling van Philips. 21,7 miljoen euro in contanten in 2008, de overige 44,3 miljoen euro in contanten in 2009. In boekjaar 2009 zou de overname tussen 36 en 39 miljoen dollar omzet moeten toevoegen. In de gezondheidssector wil Nuance in 2009 een omzet van 410 miljoen dollar halen.

In Noord-Amerika stond Nuance naar eigen zeggen al sterk in de gezondheidssector, onder meer voor het automatiseren van klinische documentatie. “Nuance was vooral gefocust op de gezondheidsmarkt in Noord-Amerika”, zegt Paul Ricci, voorzitter en ceo bij Nuance, in een persbericht. “PSRS verstrekt nu een stevige basis van klanten, partners bij de verspreiding van onze oplossingen in Europa en maakt een bredere geografische spreiding mogelijk van Nuances portfolio van producten en diensten voor de gezondheidszorg.”

PSRS heeft z’n hoofdkwartier in Wenen. Het bedrijf biedt spraakherkenningsoplossingen in 25 talen aan, heeft ongeveer 8000 installaties in Europa en ruim 100 integratiepartners (waaronder trouwens Agfa Healthcare, nvdr). Het bedrijf nam zelf niet zo lang geleden bedrijven over in Duitsland en Spanje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content