Nutanix koopt ‘cloudoptimaliseerder’ Minjar

. © istockphoto

Cloudplatformleverancier Nutanix neemt voor een onbekend bedrag Minjar over. Die laatste belooft uw verschillende clouds beter in te zetten en dus goedkoper te maken.

De cloud wordt, door aanbieders van cloudoplossingen, al enkele jaren geponeerd als de oplossing voor uw technologische zorgen. Sneller, groter en vooral goedkoper dan zelf hardware in uw bedrijfskelder te plaatsen. Dat klopt, maar dat vraagt wel goed beheer. Wie bepaalde data of processen onnodig laat draaien betaalt daar bijgevolg onnodige kosten aan.

Daar wil Minjar een mouw aan passen. het bedrijf maakt onder meer Botmetric, een dienst die ‘unified cost control’ en een betere zichtbaarheid van workloads in publieke clouds voorziet. Het bedrijf wil uw zowel de prestaties als de kosten in multi-cloud omgevingen optimaliseren.

Hoeveel Nutanix betaalt voor de overname is niet bekend. Wel haalt het bedrijf een onderzoek aan van 451 Research aan dat stelt dat 69 procent van de IT-omgevingen tegen 2019 meerdere clouds zal combineren.

De overname is nog onderhevig aan bepaalde voorwaarden. Eens die afgerond zijn wil Nutanix de technologie van Minjar gebruiken in de Nutanix Calm automationen lifecycle management en de Xi Cloud Services.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content