Obama mag Blackberry houden

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Amerika’s nieuwe president Barack Obama heeft zijn persoonlijke veldslagje gewonnen: hij kan zijn Blackberry verder gebruiken.

Amerika’s nieuwe president Barack Obama heeft zijn persoonlijke veldslagje gewonnen: hij kan zijn Blackberry verder gebruiken.

Obama wordt zo de eerste Amerikaanse president die een smartphone gebruikt. De vorige presidenten kozen ervoor afstand te doen van hun mobiele makker, om veiligheidredenen en omwille van de Presidential Records Act. Daarin staat gestipuleerd dat onder meer de e-mail van de president kan worden opgeëist door het Congress.

De berichtgeving over de ‘Barackberry’ was de voorbije dagen een allegaartje van geruchten over ‘getunede’ Blackberry’s tot het door de NSA goedgekeurde toestel Sectera Edge. Pas een persconferentie van Obama’s persbaas Robert Gibbs gaf uitsluitsel: de president mag zijn Blackberry houden. Het compromis is dat het gebruik beperkt zal blijven tot boodschappen met belangrijke functionarissen en enkele persoonlijke contacten en mits een aangepaste, verbeterde, security. Alle data op het apparaat vallen overigens ook onder hoger genoemde Presidential Records Act.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content