Obermann, niet Sickinghe, naar Ziggo

Rene Obermann, momenteel ceo van Deutsche Telekom, gaat vanaf volgend jaar de Nederlandse kabelaar Ziggo leiden. Een dag eerder werd Duco Sickinghe nog genoemd als mogelijke opvolger.

De topman wordt voorgedragen op de aandeelhoudersvergadering van 18 april. Hij volgt vanaf 1 januari 2014 Bernard Dijkhuizen op. Eerder raakte al bekend dat hij zijn functie bij Deutsche Telecom eind dit jaar zou neerleggen. Hij was er ceo sinds 2006.

Gisteren nog schreef De Telegraaf dat de ontslagnemende topman van Telenet opnieuw in de running was voor een ceo-post en dit voor zowel Ziggo als KPN. Dat eerste gaat dus niet door.

KPN mag

Sickinghe werd in september 2010 al genoemd om toenmalige KPN-hoofd Ad Scheepbouwer op te volgen. Al heeft hij dat gerucht toen met klem ontkend. Meer dan twee jaar later duikt zijn naam opnieuw op.

Na twaalf jaar bij Telenet maakte Duco Sickinghe dinsdag bekend dat hij stopt bij het Mechelse kabelbedrijf. Volgens zijn contract bij Telenet mag hij niet voor een ander Belgisch telecombedrijf werken, maar een overstap naar een Nederlandse operator als KPN is wel toegestaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content