Océ schrapt 600 banen

De Nederlandse printer- en kopieermachinefabrikant Océ gaat zeshonderd extra banen schrappen om de economische tegenwind op te vangen. Het bedrijf bespaart hiermee vanaf volgend jaar 50 miljoen euro.

De Nederlandse printer- en kopieermachinefabrikant Océ gaat zeshonderd extra banen schrappen om de economische tegenwind op te vangen. Het bedrijf bespaart hiermee vanaf volgend jaar 50 miljoen euro.

Dat heeft Océ bekendgemaakt na tegenvallende resultaten in het eerste kwartaal.

“De economische tegenwind heeft ook in het tweede kwartaal onze markten en daarmee onze resultaten beïnvloed”, zei Océ-bestuursvoorzitter Rokus van Iperen in een toelichting op de cijfers. Volgens hem heeft vooral de economische vertraging in de Amerikaanse bouwsector gevolgen voor de verkopen.

De banenreductie zal volgens het bedrijf over alle landen waar Océ actief is, worden gespreid. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten.

De Belgische vestiging van de Océ Groep is gevestigd in Brussel met meer dan 380 medewerkers voor de verkoop, marketing en support van de Océ producten en diensten op de Belgische en Luxemburgse markt. Of er ook in België jobs verdwijnen, is nog niet duidelijk.

In 2008 levert het besparingsprogramma een extra kostenpost van 45 miljoen euro op, in 2009 kost het nog eens 20 miljoen euro. De resultaten van printerfabrikant Océ lijden vooral onder de economische teruggang in de Verenigde Staten. In het tweede kwartaal van 2008 daalde de nettowinst met bijna driekwart tot 5,5 miljoen euro. De kwartaalomzet daalde ruim 9 procent tot 704,7 miljoen euro.

De resultaten waren flink slechter dan de verwachting van analisten. Vijf analisten rekenden gemiddeld op een daling van de nettowinst van ongeveer 20 procent. De omzetdaling zou volgens de verwachting op 5 procent uitkomen.

De nieuwe ontslagronde komt bovenop een eerdere banenreductie van 350 man die inmiddels vrijwel is afgerond. Dit heeft Océ in de eerste helft van dit jaar 20 miljoen euro aan kosten bespaard.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content