Oculus ontwikkelt goedkopere zelfstandige VR-bril

© .

Oculus werkt aan een standalone Virtual Reality-headset waarvoor geen connectie met een computer of smartphone nodig is.

Oculus is eigendom van Facebook, waardoor Mark Zuckerberg donderdag beelden toonde van een prototype van het apparaat, dat geavanceerder is dan de (eveneens door Oculus ontwikkelde) Samsung Gear VR, en het zelfstandig gebruik voor zou hebben op de Oculus Rift – al zal hij op het gebied van kwaliteit daarop inleveren. De CEO van Facebook waarschuwde op de conferentie waar hij sprak dat het product nog in ontwikkeling is en niet in de nabije toekomst gelanceerd wordt.

Facebook presenteerde op de bijeenkomst ook avatars die aangepast kunnen worden op de gebruikers echte uiterlijk. Daarmee kunnen ze hun eigen Virtual Reality-identiteit creëren. De avatars zijn in staat handbewegingen en uitdrukkingen te ‘lezen’. Het bedrijf gaf aan daarmee het idee van een sociale aanwezigheid tijdens interactie met andere avatars te willen bewerkstelligen.

Sociale software

Volgens Zuckerberg is sociale software de volgende stap voor VR. “Virtual Reality is het perfecte platform om mensen op de eerste plaats te zetten, vanwege de virtuele aanwezigheid van de gebruiker. Het voelt alsof je er echt bent, in een andere plaats, met andere mensen.”

Controllers voor Rift

Ook maakte Oculus gisteren bekend dat de Touch-controllers voor bij de Rift vanaf 10 oktober te bestellen zijn. Ze zijn te gebruiken met twee spellen:VR Sports Challengeen TheUnspoken. De set zal 199 dollar kosten. Wanneer je door de hele kamer wil spelen heb je nog eens een extra sensor nodig van 79 dollar.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content