Office 2010 krijgt vorm

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Naar aanleiding van de Worldwide Partner Conference, heeft Microsoft een eerste technische preview van Office 2010 onthuld. De definitieve versie is voorzien voor het eerste kwartaal van volgend jaar.

Naar aanleiding van de Worldwide Partner Conference, heeft Microsoft een eerste technische preview van Office 2010 onthuld. De definitieve versie is voorzien voor het eerste kwartaal van volgend jaar.

Tienduizenden mensen zullen via de technische preview nu alvast kennis kunnen maken met Office 2010, Visio 2010, Project 2010 en SharePoint Server 2010 : een belangrijke etappe voor de bèta (voor het einde van het jaar) en de definitieve versie die ergens in het eerste kwartaal van 2010 klaar moet zijn.

Zoals dat hoort, is de nieuwe versie van Office verrijkt met heel wat functionaliteit. Alle nieuwe toeters en bellen opsommen zou ons te ver leiden, maar we onthouden vooral de mogelijkheden om met meerdere mensen tegelijk aan een zelfde document te werken (co-authoring) en de toegang tot de applicaties via zowel een pc als een gsm of een browser. Ook foto’s en filmpjes worden voortaan beter geïntegreerd en kunnen bijvoorbeeld ook bewerkt worden.

Wat het commerciële luik betreft, heeft Microsoft het aantal versies van Office herleid tot vijf in plaats van de huidige acht. Office zal via het web beschikbaar zijn op drie manieren. Ofwel via het gratis Windows Live (400 miljoen gebruikers), ofwel via Microsoft Online Services (een abonnementsdienst), ofwel – en dat is nieuw – via een website in combinatie met een volumelicentie (dat is de ‘cloud’-versie zeg maar).

De partners krijgen een reeks tools aangereikt die hen moet helpen om zich alvast voor te bereiden op het commerciële plan en zich vertrouwd te maken met de nieuwe versies. ‘Wij willen het beste werkinstrument zijn voor zowel de pc, de gsm en de browser’, vat Chris Capossela samen, senior vice president van de Microsoft Business Division.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content