Office 2016 verschijnt in tweede helft van dit jaar

© Belga

Microsoft werkt nog hard aan een nieuwe versie van Office. Deze vernieuwde kantoorsuite is echter wel voor het eind van het jaar te koop.

Voor het zo ver is, belooft Microsoft met details te komen over wat de nieuwe versie van Word, Excel, Powerpoint, OneNote en Outlook te bieden hebben. Julia White, general manager van de Office-bedrijfseenheid, zegt dat dit Office-pakket in ieder geval de rijkst uitgeruste versie van de suite blijft voor iedereen die met een muis en toetsenbord werkt.

Er zijn nog niet al te veel details bekend van het nieuwe kantoorpakket. Tijdens de aankondigingen rond Windows 10 afgelopen woensdagavond, werd wel al duidelijk dat Outlook flink onder handen is genomen. Zo is een groot deel van de Word-eigenschappen straks beschikbaar in het e-mailpakket en ook te benaderen vanuit de bekende Office-ribbon. Die mogelijkheden komen vermoedelijk ook terug in Office 2016.

Opnieuw een digitaal hulpje

Volgens geruchten zou de hele kleurstelling van het pakket wat donkerder zijn en komt er opnieuw een hulpfunctie zoals de verguisde Clippy ooit bood. Gezien de alom aanwezigheid van de digitale assistente Cortana in de nieuwe Microsoft-producten zal zij ook wel deze taak op zich nemen.

Microsoft introduceert daarnaast een aparte versie die is geoptimaliseerd voor gebruik in combinatie met Windows 10. Een eerste preview-versie daarvan komt binnen enkele weken beschikbaar. Deze versie heeft veel overeenkomsten met Office for iPad en dat maakt het werken met de kantoorsuite in een touch-gebaseerde omgeving makkelijker.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content