Office Mobile nu ook voor Android

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Microsoft heeft zijn Office Mobile-app voor Android voorgesteld. De app is gratis, maar werkt voorlopig enkel op smartphones. Geïnteresseerden hebben bovendien sowieso een Office 365-abonnement nodig.

Microsoft heeft zijn Office Mobile-app voor Android voorgesteld. De app is gratis, maar werkt voorlopig enkel op smartphones. Geïnteresseerden hebben bovendien sowieso een Office 365-abonnement nodig. De ‘Office Mobile’-app ondersteunt Word, Excell en Powerpoint. Het programmaatje zou alle bestanden in hun originele vorm laten, en ook wanneer er bewerkingen worden uitgevoerd zou de oorspronkelijke opmaak ten alle tijden behouden blijven.

De opslag van de documenten gebeurt op Microsofts cloudopslagdienst SkyDrive of op SharePoint-systemen binnen de bedrijfsomgeving. Geïnteresseerden hebben wel een abonnement voor Office 365 nodig.

Office Mobile voor Android werkt voorlopig enkel op smartphones (die draaien op Android 4.0 of later); plannen voor een tabletversie zijn er nog niet. Wie Office wil gebruiken op een tablet, maakt dus best gebruik van de web-applicaties van Office 365.

De app is intussen al verkrijgbaar in de Amerikaanse Google Play-store, en wordt in de komende weken uitgerold in 177 landen, in 33 talen. Wanneer België juist aan de beurt komt, is nog niet duidelijk.

Enkele weken geleden werd Office Mobile al eens gelanceerd voor iOS, het mobiele besturingssysteem van Apple. Groot verschil is dat je die versie meteen kan gebruiken om in te tekenen voor een abonnement op Office 365. Met de Android-app lukt dat (nog) niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content