OLPC-partner lanceert modulaire laptop

Infinity. © One Education

Op de crowdfundingsite Indiegogo kan je een modulaire laptop kopen of steunen. Het toestel bestaat uit vier vervangbare onderdelen en bouwt verder op het principe van de OLPC.

Infinity is het project van de Australische One Education en partnert met het One Laptop Per Child project (OLPC) dat goedkope laptops voor ontwikkelingslanden maakt. Het team verdeelde al ruim vijftigduizend toestellen in Australië en Zuid-Oost Azië maar gaat nu nog een stap verder met een laptop waarvan je de onderdelen makkelijk kan vervangen.

De Infinity bestaat zo uit een behuizing en vier onderdelen die je los van elkaar kan vervangen: De batterij, processor, camera en het scherm. Ook is het toestel volgens de organisatie robuust genoeg om tegen een stootje te kunnen en kan je hem zonder toetsenbord als tablet gebruiken.

Standaard beschikt de laptop over een 8,9 inc scherm (2560×1600 pixels), 8 gigabyte opslag die je kan uitbreiden met een microSD, een 1,4 Ghz Quad core processor (type onbekend), een gigabyte werkgeheugen, wifi, Bluetooth en een camera vooraan (vga) en achteraan (2 megapixel). De batterij heeft een capaciteit van 700 mAH en wordt opgeladen via een usb-c connector zoals in moderne smartphones.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op dit moment draait het toestel op Android Lollipop en volgt binnenkort ondersteuning voor Linux. Op termijn wil het team ook modules voor Windows 10 aanbieden.

In totaal is de One Education op zoek naar vijftigduizend dollar via crowdfunding. Wie vandaag 249 dollar neertelt, kan er eentje reserveren of doneren.

Infinity
Infinity© One Education

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content