OLV Aalst eerste ziekenhuis met digitale factuur

© iStock
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Patiënten van het OLV Ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove kunnen er voortaan voor kiezen om hun factuur digitaal te ontvangen. Het ziekenhuis doet daarvoor beroep op Doccle, Arco en Xperthis.

Een patiënt die een digitale factuur van het ziekenhuis ontvangt, dat is een primeur in ons land. Via Doccle zullen in een eerste fase alle hospitalisatiefacturen van het OLV Ziekenhuis ter beschikking gesteld worden, én de facturen voor ambulante patiënten waarop de derdebetalersregeling – zonder groen attest – van toepassing is, zoals een echografie, een EKG en radiologische onderzoeken.

Daarnaast krijgen patiënten via Doccle ook tijdig een betalingsherinnering, nog voor de betalingstermijn verstreken is. Betalen zelf kan via de link in Doccle, waarbij je als patiënt doorverwezen wordt naar de bank of naar de Bancontact/Mister Cash app.

Xperthis stelt de digitale brief van het ziekenhuis op. Arco zorgt vervolgens voor de digitale workflow en is zowat de digitale postbode die de factuur dropt in de digitale postbus van Doccle.

Voor het ziekenhuis betekent de digitale factuur een enorme kostenbesparing. De samenwerking met Doccle is voor Marc Van Uytven, algemeen directeur van het OLV Aalst-Asse-Ninove , de eerste stap naar een verdere digitalisering van de patiëntenadministratie. “Minister van Volksgezondheid Maggie De Block wil doktersbriefjes tegen 2018 digitaliseren. Wij gaan alvast proberen om de papieren groene getuigschriften voor patiënten nog vroeger af te schaffen”, aldus Van Uytven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content