Olympische Spelen 2012 niet met Nortel maar met Cisco

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Niet het in moeilijkheden geraakte Nortel, maar Cisco zal uiteindelijk de netwerkinfrastructuur leveren voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Niet het in moeilijkheden geraakte Nortel, maar Cisco zal uiteindelijk de netwerkinfrastructuur leveren voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Het Canadese Nortel Networks had een groot sponsoringcontract getekend, waarbij het zich engageerde om ook de netwerkinfrastructuur te verzorgen. De organisatie moest na de financiële problemen van Nortel en de verkoop van een aantal business units in juni op zoek naar een alternatief en dat is dus Cisco geworden.

De organisator wijst er op dat alles wat met technologie te maken heeft voor de Spelen, een gigantische onderneming is en vast hangt aan strikte deadlines voor het ontwerp en het bouwen van de systemen. Omdat het organiserend comité het liefst met één partner samenwerkte voor de complete netwerkinfrastructuur, heeft het aan Cisco gevraagd om een gooi te doen naar het contract voor de komende drie jaar.

Nortel wordt nu vervangen door Cisco, maar dat heeft wel financiële gevolgen voor de organisatie. Nortel droeg als ’top-tier’ sponsor in totaal 40 miljoen pond bij, maar Cisco wordt nu een ’tier two’ leverancier. Dat kan voor de organisatie – al naargelang de bron en de berekeningen – neerkomen op een minderinkomst van 12 à 15 miljoen Britse pond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content