Olympische Spelen van 2016 in Rio krijgen 8K- en virtual reality-uitzendingen

© Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

De Olympische Spelen van aankomende zomer in Rio zullen gedeeltelijk gefilmd worden in 8K en verschillende momenten zijn in virtual reality mee te maken.

Dat zegt de Olympic Broadcasting Services.

De openings- en slotceremonie zullen gefilmd worden in virtual reality. Daarnaast wordt er een sportevenement per dag ook vastgelegd in VR. Met welke headsets dat precies te zien is, is nog niet bekendgemaakt.

Daarnaast gaat er in het superscherpe 8K-formaat gefilmd worden. Dit terwijl praktisch gezien nog niemand een 8K-televisie heeft. Sharp heeft er momenteel een te koop voor 130.000 dollar. Veel mensen zullen er dus nog niet van kunnen profiteren. De organisatie zal ook niet alles in 8K filmen. Van de de 7000 uur videomateriaal is ongeveer 130 uur in 8K-kwaliteit. Het is dan ook meer een test voor de toekomst – wellicht voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

In Rio wordt er volgens The Verge meer met video geëxperimenteerd. Zo zal er geëxperimenteerd worden met aangepaste vormen van 4K, HDR en uitgebreidere kleuren dan voorheen. Al zullen wij daar niet veel van meekrijgen. Behalve in Japan zijn de uitzendingen namelijk gewoon in 1080p.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content