Omega Pharma lanceert chip tegen potentieel schadelijke straling gsm

Het farmabedrijf Omega Pharma heeft de E-Waves Phone Chip gelanceerd. Die chip zou via interferentie-technologie de potentieel schadelijke straling van gsm-toestellen neutraliseren.

Het farmabedrijf Omega Pharma heeft de E-Waves Phone Chip gelanceerd. Die chip zou via interferentie-technologie de potentieel schadelijke straling van gsm-toestellen neutraliseren.

De E-Waves Phone Chip stuurt een tegengolf uit die de potentieel schadelijke stralen neutraliseert. De chip werkt zonder batterijen en wordt bevestigd op de gsm ter hoogte van de gsm-batterij. Eenmaal aangebracht kan de chip niet meer voor een andere gsm gebruikt worden.

Volgens dr. Peter Aelbrecht, die samen met zijn zakenpartner bij More Energy Solutions de chip ontwikkelde, groeit er internationaal een wetenschappelijke consensus dat een regelmatige blootstelling aan hoogfrequente straling (gsm, gps, wifi) schadelijk kan zijn.

De consensus werd op 8 oktober dit jaar versterkt met de publicatie van de tussentijdse bevindingen van de wereldwijde “Interphone” studie over de gevolgen van stralingen in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Uit de studie blijkt, aldus Omega Pharma, dat er een rechtstreeks verband is tussen de plaats van een tumor en de plaats van een mobiele telefoon tijdens het bellen. In Zweden nam de kans op kwaadaardige tumoren na minstens 10 minuten bellen met 60 procent toe. In Noorwegen was dat 39 procent.

Als reactie op die resultaten keurde het Europees Parlement met overgrote meerderheid een aantal strengere veiligheidsmaatregelen voor mobiele telefoons goed. In België kwam er een verbod op de marketing van kindergsm’s.

Bij consumentenorganisatie Test-Aankoop wordt zeer sceptisch gereageerd. Tijdens het VRT-programma terzake stelde de organisatie niet alleen dat de resultaten van Interphone op een foute manier worden gehanteerd en geïnterpreteerd, ook het principe van de chip zou technisch niet mogelijk zijn zonder de goede werking van de telefoon aan te tasten.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content