Omstreden oprichter en topman van Mozilla stapt op

© Reuters

Nog geen twee weken na zijn benoeming tot algemeen directeur stapt Brendan Eich op bij het Amerikaanse technologiebedrijf Mozilla, bekend van de webbrowser Firefox.

Nog geen twee weken na zijn benoeming tot algemeen directeur stapt Brendan Eich op bij het Amerikaanse technologiebedrijf Mozilla, bekend van de webbrowser Firefox. Eich kwam in een lastig parket nadat bekendraakte dat hij een campagne tegen het homohuwelijk had gesteund.

‘Brendan Eich heeft ervoor gekozen ontslag te nemen als algemeen directeur’, meldt Mozilla op zijn officiële blog.

Onder vuur

Eich is één van de mede-oprichters van het bedrijf en bekleedde er verschillende functies. Op 24 maart werd zijn benoeming tot topman bekendgemaakt.

Na die promotie kwam Eich onder vuur te liggen omwille van een schenking die hij heeft gedaan om een campagne te ondersteunen die in 2008 tegen het homohuwelijk in Californië werd gevoerd.

Boycot

Eén van zijn critici was de datingsite OkCupid. Die riep bezoekers aan de site op geen gebruik te maken van software van Mozilla om naar OkCupid te surfen. ‘De nieuwe baas van Mozilla, Brendan Eich, is een tegenstander van gelijke rechten voor homokoppels’, stond op de website te lezen. Mozilla heeft intussen benadrukt achter gelijkheid en vrijheid van meningsuiting te staan. (KVDA)

Partner Content