Omzet bedrijfsafdeling Belgacom blijft dalen

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

De Belgacom Enterpise business unit zag zijn inkomsten tijdens het eerste kwartaal afnemen met bijna 3 procent.

De Belgacom Enterpise business unit zag zijn inkomsten tijdens het eerste kwartaal afnemen met bijna 3 procent. Ict deed het wel beter.

De bedrijfsafdeling haalde 615 miljoen euro inkomsten tijdens de eerste drie maanden van dit jaar, gecorrigeerd is dat een daling van bijna 3 procent. De opbrengsten uit mobiele spraak blijven zwaar onder druk (-11,4%), maar ict deed het dan weer wel beter (+2%). Het is opvallend dat de inkomsten uit ict (174 miljoen euro) vandaag bijna even hoog zijn als de mobiele inkomsten (177 miljoen euro). Volgens het kwartaalverslag van Belgacom “lijkt het erop dat het ergste van de crisis achter de rug is”. EBU noteerde voor 250 miljoen euro nieuwe orders in het eerste kwartaal. Dat is iets hoger dan vorig jaar.

De Belgacom-groep haalde wel een behoorlijk resultaat en zag zijn omzet met 10 procent stijgen tot 1,6 miljard euro. Met de volledige consolidatie van Belgacom International Carrier Services liep de omzet op tot ruim 2 miljard euro.

Belgacom haalde de kaap van de 800.000 tv-klanten. Meer dan 650.000 abonnees maken gebruik van de gebundelde aanbiedingen van telefonie, breedband, gsm en digitale televisie. De dominante operator verloor wel 85.000 mobiele klanten in zijn consumentenafdeling. Opbrengsten uit mobiele data namen opnieuw toe met bijna 13 procent tot 80 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content