Omzet Belgacom Enterprise daalt verder

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Kostenbesparingen zorgden voor winsttoename van 10 procent.

De omzet van de Belgacom bedrijfsafdeling daalde opnieuw met ruim 3 procent. Maar kostenbesparingen zorgden ervoor dat de winst met 10 procent toenam tijdens de eerste jaarhelft.

Belgacom Enterprise stond tijdens de eerste zes maanden van dit jaar voor een omzet van 1,2 miljard euro, een daling met 3,2 procent. De bedrijfsafdeling verloor opnieuw 25.000 vaste telefoonlijnen.

De ict-opbrengsten stegen echter wel in het tweede kwartaal met 4,2 procent, goed voor 346 miljoen euro in het eerste semester. ‘Het lijkt erop dat het keerpunt bereikt is,’ schrijft Belgacom in zijn verslag. Ook de omzet van mobiele data steeg verder tot 92 miljoen euro (+3 procent). Het tekende 81.000 nieuwe mobiele abonnees op (+7 procent).

Het is opvallend dat de winst van de enterprisegroep met liefst 10 procent steeg tot 604 miljoen euro. Dat is een marge van 50 procent. Er werd wel verder gesnoeid in de kosten. Er is in de eerste zes maanden slechts 6 miljoen euro geïnvesteerd, dat is bijna de helft minder dan vorig jaar.

Ook het aantal medewerkers verminderde opnieuw. De enterprise afdeling telt nu nog 5.172 werknemers, 270 minder dan een jaar geleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content