Omzet van Mobistar bij bedrijven neemt af

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Wegens de economische crisis ziet Mobistar zijn omzet bij bedrijven licht afnemen. De b2b-markt staat voor één derde van de omzet.

Wegens de economische crisis ziet Mobistar zijn omzet bij bedrijven licht afnemen. De b2b-markt staat voor één derde van de omzet.

Mobistar blijft wel nieuwe bedrijven optekenen, maar toch neemt de omzet af. “Niet alleen gaan er maandelijks in België zowat duizend ondernemingen failliet, er vallen ook heel wat ontslagen”, vertelde ceo Benoît Scheen tijdens de persconferentie. Volgens hem wordt er ook minder gereisd door zakenlui waardoor ook de roaminginkomsten afnemen. En bedrijven nemen hun contracten ook meer onder de loep. Mobistar heeft een marktaandeel van zowat 40 procent op de bedrijvenmarkt. Het staat voor zo’n derde van de omzet die tijdens de eerste twaalf maanden van dit jaar 761 miljoen euro bedroeg.

Mobistar telt ook 100.000 gebruikers voor mobiel internet. Vandaag staat 28 procent van de mobiele diensten uit data. 21 procent daarvan is niet afkomstig van sms-verkeer. De inkomsten van de verkoop van de Apple iPhone spelen daarbij een grote rol. Hoeveel iPhones Mobistar al verkocht heeft wil het niet kwijt. De mobiele operator verkoopt jaarlijks in totaal zo’n 700.000 toestellen. De Belgische markt is goed voor alles samen 4 miljoen mobieltjes per jaar.

Voor koppelverkoop houdt Mobistar de boot voorlopig nog af. “Niet alleen het wettelijk kader is nog niet duidelijk, ook de tariefplannen moeten aangepast worden. Vandaag worden in België immers meer dan in andere landen gratis sms- en belminuten weggegeven”, aldus Scheen die bevestigt dat er tegen de eindejaarsperiode zo goed als zeker een doorbraak zal zijn. “Exclusiviteit en een goed 3G-netwerk is daarbij heel belangrijk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content