Omzet Vision IT Group groeit explosief

De Frans-Belgische it-dienstverlener Vision IT Group pakt uit met een uitmuntend rapport: de omzet over 2007 is er met 80 procent op vooruitgegaan. Sinds de oprichting in 2001 is de groep met gemiddeld 55 procent per jaar gegroeid.

De Frans-Belgische it-dienstverlener Vision IT Group pakt uit met een uitmuntend rapport: de omzet over 2007 is er met 80 procent op vooruitgegaan. Sinds de oprichting in 2001 is de groep met gemiddeld 55 procent per jaar gegroeid.

Overnames spelen natuurlijk een niet geringe rol in dat resultaat. Vorig jaar werd drie bedrijven geïntegreerd: het Zwitserse Vertical (Citrix-specialist), het Franse Optium (software qualification) en het Belgische Ezos (expert in mobiele oplossingen).

Voor boekjaar 2007 noteert het bedrijf een omzet van 70,3 miljoen euro, een stijging met 80% in vergelijking met het vorige boekjaar, waarvan 16% uit organische groei en 64% uit overnames. Dit betekent een verdrievoudiging in omvang over de voorbije twee jaar en een gemiddelde groei van 50 procent sinds de oprichting – 30% organisch en 20% extern. Het bedrijfsresultaat steeg met 92 procent tot 6 miljoen euro. Meer dan de helft van de omzet wordt in Frankrijk geboekt.

De groep is aanwezig in zes landen: België, waar de maatschappelijke zetel gevestigd is, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Spanje en Italië. Ze telt inmiddels ruim 1.000 medewerkers (360 rekruteringen in 2007), waarvan ruim 130 bij ons.

Vision IT Group is actief in vier terreinen: beheer van productie en infrastructuur (Unix, Microsoft, Novell), software qualification, verticale en mobiele oplossingen, en consultancy en opleiding. Het bedrijf focust exclusief of grote Europese klanten in sectoren als banken/verzekeringen, internationale instellingen en overheidsorganisaties, industrie en tertiaire sector, telecom en gezondheid.

Gevraagd naar de ambities van de groep voor 2008, spreekt Philippe Miffat-es-Jacques, medevoorzitter en cfo, zich uit voor een versterking van de business in de Benelux, met name in Nederland. Ook de filialen in Spanje en Italië zullen een versnelling hoger schakelen, Duitsland volgend jaar wordt aangepakt. Wat de sectoren betreft is de cfo van oordeel dat de knowhow in software qualification buiten de Franse landsgrenzen moet breken, terwijl de expertise van Ezos in mobiele oplossingen zou moeten uitwaaieren naar andere landen.

“Wij willen dit jaar 80 miljoen euro draaien, exclusief overnames, met een rendabiliteit van 9 procent en een personeelsbestand van meer dan 1.200 mensen”, vervolgt Philippe Miffat-es-Jacques, die meer overnames niet uitsluit. “Op korte termijn” moet dan de kaap van 100 miljoen euro gerond worden. Die strategie werd trouwens al uit de doeken gedaan toen het bedrijf in december 2007 een notering op de beurs kreeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content