Omzetdaling voor HP in eerste kwartaal 2013

HP’s omzet daalde in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar dat eindigt op 31 januari 2013 met 5,6 percent vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De pc-fabrikant behaalde in het eerste kwartaal van 2013 een omzet van 28,4 miljard dollar. In het eerste kwartaal van 2012 was dat nog 30 miljard dollar. De nettowinst daalde met 16 percent tot 1,23 miljard dollar. HP heeft al vijf kwartalen te kampen met teruglopende omzetten.

“Hoewel er nog veel werk te verrichten om de groei te generen die we voor ogen hebben, beginnen zien we toch een begin van een ommekeer door de acties die we in 2012 hebben genomen voor de fundamenten van HP’s toekomst,” zegt ceo Meg Whitman. Door de tegenvallende resultaten in het boekjaar 2012 moest de topvrouw van HP dertig percent inleveren op de hoogst mogelijke bonus.

In het eerste kwartaal 2013 daalde de verkopen van pc-systemen met 8 percent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2012. Bij de consumentendivisie was de daling zelfs 13 percent. De printdivisie kende een daling van 5 percent. Ook hier was de daling het grootst bij de consumentenhardware die 13 percent achteruitging. De inkomsten uit software daalde met 2 percent.

De inkomsten uit het enterprise segment met onder meer server- en netwerk- en opslagsystemen daalde met 4 percent, terwijl het enterprise dienstensegment daalde met 7 percent. Enkel de inkomsten uit financiële diensten kende een lichte groei van 1 percent in het eerste kwartaal van 2013 ten opzichte van dat van een jaar eerder.

Begin dit jaar liet HP weten dat het van plan was om onrendabele activiteiten af te stoten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content