Onafhankelijke open source specialist

© iStock
Publireportage
Partner Content

Partner Content verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

4 januari 2016, 09:32 Bijgewerkt op: 17 augustus 2022, 07:17

Kangaroot is een Belgische onderneming die een serviceaanbod heeft uitgebouwd rond Linux en open source. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp, de implementatie, het onderhoud en de ondersteuning van ICT-infrastructuur. Vandaag is Kangaroot de grootste service provider voor Linux en open source in België.

Kangaroot ging in 2000 van start op initiatief van Peter Dens en Pepijn Palmans. De aanleiding voor de oprichting van Kangaroot was heel eenvoudig. Bedrijven waren weliswaar overtuigd van de opportuniteit van open source, maar beschikten intern niet altijd over de nodige kennis om met de technologie aan de slag te gaan. Peter Dens – tot dan actief bij NASDAQ en een internetprovider – zag het gat in de markt. Met Kangaroot startte hij een onderneming die klanten advies geeft rond Linux en open source. Dankzij dat advies – in combinatie met het gebruik van openbrontoepassingen – slagen die bedrijven erin hun investeringskosten en operationele kosten voor ICT te verlagen. Het leverde Kangaroot al snel een reeks mooie projecten op bij klanten als Brussels Airport, Digipolis, de FOD Binnenlandse Zaken, het Europees Parlement, Thomas Cook, IDEWE en Borealis.

Peter Dens, medeoprichter van Kangaroot.
Peter Dens, medeoprichter van Kangaroot.

“Onze meerwaarde schuilt in het feit dat we niet alleen de open source technologie beheersen, maar ook de business begrijpen”, zegt Peter Dens. “Daar zijn we de afgelopen jaren enorm in gegroeid. Als wij bij een klant als Brussels Airport binnenlopen, dan beschouwt die ons niet als een paar techneuten, maar als gelijkwaardige gesprekspartners.

Sleutelrol in de markt

Dankzij de opgebouwde kennis van de voorbije vijftien jaar is Kangaroot een waardevolle gesprekspartner voor andere leveranciers van open source diensten. Hoewel Kangaroot vasthoudt aan zijn rol als onafhankelijke consultant, werkt het bedrijf nauw samen met alle grote open source leveranciers. “Dat is stap voor stap gegroeid”, zegt Peter Dens. “Als ik met de CEO van Red Hat aan tafel zit, ben ik trots op wat we met Kangaroot hebben bereikt. Het bewijst dat wij een sleutelrol hebben in de markt.”

Bekijk hier het interview op Kanaal Z met Stef Schampaert (Red Hat):