Onderzoek naar mogelijk datalek bij doe-het-zelfketen Home Depot

© Belga

De Amerikaanse doe-het-zelfketen Home Depot is mogelijk het slachtoffer geweest van een cyberaanval. Het bedrijf laat weten onderzoek te doen naar “ongebruikelijke activiteiten”, in samenspraak met justitie en banken. Dat melden verscheidene Amerikaanse media.

Een grote hoeveelheid gestolen creditcarddata zou te koop zijn aangeboden. Volgens een in internetveiligheid gespecialiseerde website gaat het om gegevens van klanten van Home Depot. Als dat zo blijkt te zijn, dan zal het bedrijf zijn klanten daar onmiddellijk van op de hoogte stellen, aldus een woordvoerster.

Home Depot is met ruim 2.000 bouwmarkten en meer dan 300.000 werknemers de grootste doe-het-zelfketen van de Verenigde Staten. De omzet van de winkelgigant bedroeg vorig jaar bijna 79 miljard dollar.

Target

Warenhuisketen Target werd eind vorig jaar eveneens getroffen door een enorm datalek, waarbij betaalpasgegevens van tientallen miljoenen klanten werden buitgemaakt. Dat heeft het winkelbedrijf tot dusver 146 miljoen dollar (111 miljoen euro) gekost. Bovendien kreeg het vertrouwen van klanten een flinke deuk, met een daling van de verkopen tot gevolg. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content