Onduidelijkheid rond Mobistar blijft

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

“We have no current plans to sell Mobistar.” Dat is de summiere quote waarmee France Telecom topman Olaf Swantee de speculaties rond de telco de kop wil indrukken. De recente uitspraken van Stéphane Richard, ceo van France Télécom, blijven een bron van speculaties. “In België, Oostenrijk en Zwitserland groeien we niet meer”, klonk het dinsdag in een interview met Dow Jones. “Dan kan je mee doen aan een consolidatie, ofwel het land verlaten”, zei Richard. Olaf Swantee, de executive vice president die op Frankrijk na verantwoordelijk is voor alle Europese operationale activiteiten van France Télécom en dus ook voor die van Mobistar, wil niet vlakaf verklaren dat Mobistar te koop staat.

“We have no current plans to sell Mobistar.” Dat is de summiere quote waarmee France Telecom topman Olaf Swantee de speculaties rond de telco de kop wil indrukken.

De recente uitspraken van Stéphane Richard, ceo van France Télécom, blijven een bron van speculaties. “In België, Oostenrijk en Zwitserland groeien we niet meer”, klonk het dinsdag in een interview met Dow Jones. “Dan kan je mee doen aan een consolidatie, ofwel het land verlaten”, zei Richard.

Olaf Swantee, de executive vice president die op Frankrijk na verantwoordelijk is voor alle Europese operationale activiteiten van France Télécom en dus ook voor die van Mobistar, wil niet vlakaf verklaren dat Mobistar te koop staat. Maar een harde ontkenning dat er gezocht wordt naar kandidaat-overnemers voor (een deel van) de meerderheidsparticipatie van ongeveer 53 procent in de aandelen komt er ook niet. “We have no current plans to sell Mobistar”, is het enige wat Olaf Swantee on the record kwijt wil.

Toch groeipotentieel Swantee haast zich om er in één adem aan toe te voegen dat France Télécom wel degelijk tevreden is met de resultaten van het Belgische filiaal. “Als ik zeg dat ik blij ben met de prestaties, dan wil dat zeggen dat ik nog groeipotentieel zie op de lange termijn”, zegt Swantee. Hij verwijst daarbij vooral naar de adsl- en machine-to-machine activiteiten. Momenteel verzorgt Mobistar zo’n 230.000 m2m-verbindingen.

Met de reactie van Olaf Swantee blijft wel de onduidelijkheid rond Mobistar. Algemeen leeft de verwachting dat een samengaan met Telenet het meest waarschijnlijk is – al heeft ceo Duco Sickinghe ondertussen al ontkend dat er gesprekken zijn. Afwachten dus wat France Télécom uiteindelijk van plan is met zijn participatie van 53 procent in Mobistar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content