ONE Agency maakt doorstart bij DataFlow

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

DataFlow, een dochter van het Franse ict-dienstenbedrijf Ausy, heeft het failliete webbureau ONE Agency overgenomen. Het Gentse bedrijf maakt op die manier gewoon een doorstart met de 18 mensen die er nog werkten. Begin juli werd ONE Agency door de Gentse rechtbank van Koophandel failliet verklaard, nadat de crisis en het krappe werkkapitaal het bedrijf de das hadden omgedaan. Zowel bij de banken als bij private equityspelers kon er geen vers geld gevonden worden, waardoor de Drupal-specialist de boeken moest neerleggen. In 2011 draaide het bedrijf een omzet van 1,4 miljoen euro. Mooie referenties waren kledingketen Zeb, Standaard Boekhandel, Combell, Komatsu, Cassis en Kanakna.

DataFlow, een dochter van het Franse ict-dienstenbedrijf Ausy, heeft het failliete webbureau ONE Agency overgenomen. Het Gentse bedrijf maakt op die manier gewoon een doorstart met de 18 mensen die er nog werkten.

Begin juli werd ONE Agency door de Gentse rechtbank van Koophandel failliet verklaard, nadat de crisis en het krappe werkkapitaal het bedrijf de das hadden omgedaan. Zowel bij de banken als bij private equityspelers kon er geen vers geld gevonden worden, waardoor de Drupal-specialist de boeken moest neerleggen. In 2011 draaide het bedrijf een omzet van 1,4 miljoen euro. Mooie referenties waren kledingketen Zeb, Standaard Boekhandel, Combell, Komatsu, Cassis en Kanakna.

Nu zien de perspectieven er weer helemaal anders uit voor One Agency. Ausy-dochter DataFlow zet de schouders onder het Gentse webbureau, waardoor iedereen aan boord kan blijven. “Drupal is voor ons al enige tijd een kernactiviteit en de competenties van ONE Agency kunnen voor ons zeker een meerwaarde bieden”, zegt Jimmy Houtput, managing director van Ausy/Dataflow. Ook het klantenbestand van het bedrijf is interessant. Voor de rekrutering is het nu ook handig dat we een Gents kantoor hebben.”

Voorlopig blijft het ONE Agency-team werken zoals het dat in het verleden ook deed. “Op langere termijn zullen de teams dan waarschijnlijk wat meer door elkaar gaan lopen en de sterke punten van elkaar kunnen oppikken.”

Verdere financiële details konden de bedrijven niet kwijt. Het is voor Ausy/Dataflow niet de eerste keer dat het in België een failliet bedrijf oppikt. Ook Erudict kwam in het verleden op eenzelfde manier bij Dataflow terecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content