One Click Pay betaalt facturen vanuit je mailbox

UnifiedPost, PaySquare en Paybox hebben via MasterCard een methode ontwikkeld om facturen te betalen zonder kaartlezer en zonder inloggen.

UnifiedPost, PaySquare en Paybox hebben via MasterCard een methode ontwikkeld om facturen te betalen zonder kaartlezer en zonder inloggen.
De kaartlezer wordt niet helemaal verbannen, maar de betalingswijze van One Click Pay maakt het betalen van terugkerende facturen wel vlotter. Je ontvangt als klant je factuur per mail, betalen doe je via de betaalknop in het bericht. De eerste keer dat je een bepaalde leverancier betaalt moet je dit nog bevestigen via je kaartlezer. De volgende keer volstaat het om enkel te klikken op de knop in het mailbericht.

“Het grote verschil met andere betalingsdiensten (zoals Zoomit, nvdr) is dat je hier je kaartlezer bijna niet meer moet bovenhalen”, legt Tom Totté, sales manager van Unifiedpost uit. Maar ook aan de veiligheid werd gedacht. “Bedrijven die onze dienst aanbieden gaan we eerst zelf grondig controleren. Bovendien kan je geen factuur sturen met een rekeningnummer in dat niet op voorhand door jou werd bevestigt.”

In dat opzicht lijkt de dienst alvast veiliger dan het simpelweg versturen van een PDF-bestand waarbij het in theorie volstaat om een factuur na te maken en de afzender na te bootsen.

Vandaag is de dienst al beschikbaar bij klanten van energieleverancier Eni. One Click Pay mikt vooral op bedrijven die op regelmatige basis facturen sturen naar consumenten en kleine gebruikers. Op termijn wordt de dienst ook op smartphones beschikbaar.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content