OneWeb haalt 1,25 miljard dollar op om iedere plek op aarde van internet te voorzien

© Reuters

OneWeb heeft 1,25 miljard dollar vers geld opgehaald waardoor de start-up de uitbouw van haar satelliet-netwerk kan versnellen. Dit heeft de Britse openbare omroep BBC maandag gemeld.

OneWeb, een initiatief van de Amerikaanse ondernemer Greg Wyler, wil in de ruimte een voor iedereen betaalbaar breedband internetnetwerk uitbouwen met wereldwijde dekking. Het bedrijf is van plan om in totaal tot wel 2.000 satellieten de ruimte in te sturen, waarvan 650 nodig zijn voor die dekking. Het heeft al een lopend contract voor 21 lanceringen met Sojoez vanop Kourou, Bajkonoer en Vostotsjni, maar heeft ook een contract voor de maidenvlucht van de Ariane-6 in 2020.

OneWeb heeft nu 3,4 miljard dollar in kas, dankzij investeringen van onder meer de Virgin-groep van Richard Branson en van Coca-Cola. Het bedrijf zegt tegen het einde van het jaar maandelijks meer dan dertig kunstmanen te zullen kunnen lanceren. Dat wordt naar eigen zeggen de grootste lanceercampagne uit de geschiedenis. Eind vorige maand heeft een Russische Sojoez vanop Kourou de eerste zes satellieten van OneWeb succesvol in de ruimte gebracht.

OneWeb heeft concurrenten, onder wie SpaceX van Elon Musk, dat met het Starlink-netwerk iets gelijkaardigs aan het bouwen is.

Partner Content