Online boeken van reis is in trek

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Alsmaar meer Belgen boeken hun vakantie online. Slecht werkende reissites worden door consumenten afgestraft.

Alsmaar meer Belgen boeken hun vakantie online. Slecht werkende reissites worden door consumenten afgestraft.

Waar in 2007 nog 3,4 miljoen van de in totaal 4,8 miljoen surfende Belgen tussen 15 en 65 hun vakantie online boekten, waren er dat vorig jaar al 4,2 miljoen. Dat blijkt uit een onderzoek van IAB en InSites Consulting.

In de onderzochte periode voerde 37 procent van surfers die zich als ‘de aankoopverantwoordelijke’ omschrijft, een online reservering of boeking uit. In 2007 was dat nog 29 procent. Zowat 66 procent boekte bij de merken die ze reeds kenden. 55 procent deed dat via gespecialiseerde reiswebsites, terwijl 32 procent ook op onbekende reiswebsites koopt. Belangrijk is dat 67 procent verwacht om binnen het jaar opnieuw een online boeking uit te voeren.

Toch zijn de Belgen nog niet helemaal tevreden over de kwaliteit van de reiswebsites. Op design, snelheid en efficiëntie scoorden de meeste reissites ondermaats met een gemiddelde score van 6.6. 41 procent zegt zelfs door slechte ervaringen geneigd te zijn om te switchen naar een andere, concurrerende reissite.

Overigens verwachten de onderzoekers ook dat in belgië de mediaconsumptie van tv, radio en tijdschriften verder af zal nemen ten voordele van internet. 72 procent van de Belgen heeft ondertussen toegang tot internet, wat vier procent meer is dan in 2007. In totaal surfen iedere maand 5,9 miljoen Belgen. Dagelijks zijn er dat 4,6 miljoen. Verwacht wordt dat het aantal surfuren de komende jaren enkel nog zal stijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content